Close

Follow Us

Your Personal and Professional Development: Plans, Tips and Lists

Powered by Bookboon, your personal eLibrary with 1,700+ eBooks on soft skills and personal development

7 gode grunde til at skrive den bog, du altid har snakket om

Posted in Articles Danish

Download “How to Write your First Novel”!
Dette er et gæsteindlæg af Bookboon forfatter Gay Walley.

Før i tiden havde alle et visitkort. De bruges stadig, men nu er det blevet på mode at skrive en bog …. Er det fordi vi kommunikerer med ord mere end nogensinde, via sociale medier og e-mail? Er det fordi – et eller andet sted i vores kollektive, ubevidste selv – så holder det gamle kinesiske ordsprog: Hver kvinde/mand skal bygge et hus, have en søn, og skrive en bog.

En idé til en bog hænger ved. Ligger på lur i baghovedet. Ideer har det med at komme til live – ”skriv om mig”. Her følger 7 gode grunde til at lytte nærmere til din idé:

 

 

1. Du kan bring liv til dine fantasier

Du vil opnå en følelse af kompetence. Du vil lære at forstå mere præcist, hvad din idé er, og hvad din impuls fortæller dig (og andre). Du vil få noget ud af dit system, der har brug for at komme til live. Du vil lære, hvad dit ubevidste selv har gang i, når der bliver trykket på skulderen og sagt ”skriv DETTE”. Du vil finde ud af, at selvom det at skrive en bog i virkeligheden er meget forskelligt fra fantasien om det samme, så bliver din virkelighed som en gave, hvor du kan lære om dig selv.

 

 
2. Det er chancen for at finde dit virkelige ”jeg”

Når du skriver, behøver du ikke at ”holde tilbage” for at være høflig, eller forenkle tingene for at gøre det nemmere for svigerfamilien at følge med. Du behøver ikke at være flov over dine fantasier. Du kan føle og sige som du har lyst, om ethvert emne eller livet. Jo stærkere dine følelser og overbevisninger er, jo mere magt ligger der i historien og det skriftlige. Din stemme er din styrke, og du kan være dit virkelige selv. Jo mere du skriver som dig selv, desto mere enestående bliver din historie. Jo mere specifik du er med detaljerne og følelserne, desto mere universel bliver din historie. Kunsten at skrive er en oxymoron.

 

 
3. Der er masser af ressourcer til at hjælpe dig med at skrive

Nu til dags er der online kurser, og bøger (på Bookboon), som kan hjælpe dig med dit nye håndværk, Det er, for eksempel, nødvendigt at vide, hvordan dialog virker, hvordan du beskriver karakterer, og hvad forfattere kalder ”stemmen” i deres bog. Du kan sikkert ikke regne med en vejleder eller bog, der vil hjælpe dig til at blive hjernekirurg, men der er masser af ressourcer, som kan hjælpe dig på vej med skrivningen og med at holde dig ved og overgå dine oprindelige mål.

 

 

 

4. Processen er transformerende

At skrive en bog er en rejse, og du vil blive transformeret undervejs, mens du opdager temaet i din bog. Du vil ændre dig, mens du udforsker emnet for din bog, og finder alle de mindste detaljer, der ligger og venter på dig. Du vil udtømme den indre betydning af emnet, og frigøre dig fra det, blot for at finde andre emner du kan udforske i detaljer. Du vil vokse ved at realisere din drøm om at skrive en bog, og gennem selve indholdet i denne drøm.

 

 

 

5. Det er blevet billigere at publicere

Du kan selvfølgelig være én af de få, der er heldig nok til at finde en forlægger. Men, du kan også selv-publicere en e-bog på Amazon, stort set gratis. Selv-publicering af en papirbog er også blevet meget billigere. Så der er rimelige chancer for, at din bog vil blive til virkelighed. Selv-publicerede bøger ser lige så godt ud, som dem der udgives af forlæggere. Du kan hyre en PR-agent for at fremme salget af din bog, eller bruge dit sociale netværk til at sprede nyhederne. Det kan blive starten på en ny karriere eller et uventet bierhverv.

 

 
6. Man er aldrig for gammel eller for ung til at begynde

Harieet Doerr skrev sin første bog, Stones for Ibarra, da hun var i 80erne. Den var et fantastisk hit. Francoise Sagan begyndte at skrive som teenager. Der er ingen faste regler. Det handler om at finde lidenskaben i hvad du har at sige, og din udholdenhed, når du skrive dette. Når du skriver en bog, giver du mening til dit liv, og man er aldrig for gammel eller for ung til at finde mening. En bog kan blive din arv til fremtidige generationer i familien, eller den kan bruges som et kommunikationsmiddel til at kommunikere med ligesindede.

 

 
7. At skrive er lidt som at meditere

Indrømmet, det synes nok lidt sværere at meditere, men det at skrive er en zen aktivitet, der kræver koncentration, og alligevel ingen koncentration mens du lader dit sind vandre for at forestille dig næste scene eller dialog i din bog. Det at skrive, i lighed med meditationen, er fornyende og hjælper dig til at finde et sted, hvor du kan forny dit selvværd og din dialog med resten af verden.
Du kan lære mere om at skrive en bog ved at downloade “How to Write your First Novel” af Gay Walley på bookboon.com.

 

Om forfatteren: Gay Walley har publiceret 2 noveller, “Strings Attached” og “The Erotic Fire of the Unattainable”, som for tiden er ved at blive lavet til en film. Hendes spil, “Love Genius and a Walk”, er planlagt for Off Broadway 2015. Endnu to bøger, “Duet” og “Lost in Montreal” er planlagt til udgivese i 2014/2015. Hun underviser i skrivning i New York.

 

Download “How to Write your First Novel”!