Categories Pricing Corporate
Professional eBook

Tänk tvärtom och få jobb

0 Anmeldelser
3 Reviews
72
Language:  Swedish
När du tänker tvärtom agerar du inte som en av tusentals jobbsökande. Du agerar som den stjärna du är. Lär dig hur de extremt framgångsrika gör för att få jobb, här finns alla råd du behöver.
Professional Plus subscription free for the first 30 days, then $8.99/mo
Ingen reklame inne i boken
Description
Preface
Content
Reviews

Har du samma framgång som många andra som söker jobb – alltså inte så stor? Rekryteraren och coachen Lena Lilliér föreslår i den här boken att du tänker tvärtom. Det innebär att du utgår från hur det fungerar på andra sidan, hos rekryteraren eller arbetsgivaren. När du förstår hur de tänker och agerar kan du söka jobb på ett smartare sätt. När du marknadsför dig och ditt erbjudande istället för att be arbetsgivaren om en chans gör du dig synlig bland andra jobbsökare. Om du dessutom ser jobbsöket som ett jobb man sköter precis som arbetsuppgifter i en anställning – ja, då har du kommit en bra bit på väg mot ditt drömjobb! I den här boken finns handfasta råd om hur du gör.

Om du är som de flesta andra svenskar som söker jobb tror jag att du tänker dig att du ska leta efter annonser på lediga jobb, hitta de jobb du klarar av och sedan skicka in din ansökan. Även om du är så perfekt för jobbet att det känns som om det redan är ditt, är risken stor att du inte kommer att höra av arbetsgivaren eller rekryteraren. Efter några – eller många – upprepade försök börjar det nästan kännas som om du gjorde bort dig när du trodde att du var perfekt för jobben och nu börjar du undra om du ska söka nästa jobb med samma energi. Du skickar in några ansökningar till, men med samma resultat.

Så här kan en vanlig jobbsökarprocess se ut:

 • Leta annonser
 • Skicka in ansökan
 • Vänta på svar
 • Gör om alltihop så länge du orkar

Så här kan det hålla på, det kan ta flera år utan att du får napp och vid det laget har du tappat alla illusioner om vad du verkligen vill jobba med, du kanske till slut får ett jobb du kallar ”vilket jobb som helst”, det du sökte bara för att försörja dig. Sedan vaknar du upp efter några år och undrar vad du gör på det jobb du egentligen inte önskade dig. Du ser mer och mer fram till varje fredag och du undrar om det finns några alternativ. Det gör det.

Så här tycker jag att en jobbsökarprocess ska se ut:

 • Du bestämmer dig för vart du är på väg
 • Du tar reda på vad du behöver göra för att komma dit
 • Du gör det som krävs för att bli attraktiv för din ”kund”
 • Du ser till att marknadsföra dig på rätt sätt
 • Du arbetar målmedvetet och når mål efter mål i rätt ordning

Du kan ta kommandot över dig själv och ditt jobbsök. Det krävs jobb och ansträngning, det innebär att du inte kan sitta med armarna i kors och vänta på att någon ska ge dig jobb. Du kan tänka tvärtom, förstå vad du behöver göra för att få ditt drömjobb och sedan göra det. I den här boken kommer du att få några goda råd. Många fler finns, se till att ta hjälp av människor som är erfarna och som vill dela med sig av sina erfarenheter. Leta reda på mentorer och de som gjort den karriär du vill göra.

Använd de råd du får i den här boken. Se till att göra något annat än det du hittills gjort. Tänk tvärtom och testa nya vägar. Sätt dig in i arbetsgivarnas situation och titta på dig själv med ett utifrånperspektiv. Se vad du behöver göra för att bli attraktiv för just den arbetsgivare du vill jobba hos. Gör sedan det som krävs för att bli den resurs som söks. Börja med råden i den här boken. Om du följer dem kommer du att se på ditt jobbsök med nya ögon. Göra på nya sätt och få nya resultat.

Hoppas du är redo, nu kör vi!

 1. Ta ut riktningen
 2. Du behöver motivation
 3. Strukturera ditt arbete
 4. Ansvaret är ditt
 5. Formulera ditt erbjudande
 6. Hitta din arbetsgivare
 7. Gör dig synlig
 8. Anpassa din ansökan
 9. Intervjun är som en dans
 10. Vårda dina referenser
Mycket bra tips hur man tänker utanför boxen när man söker jobb. Man lär sig hur arbetsgivaren och rekryteraren tänker och hur man säljer in sig själv.
Precis vad jag behöver! Många bra tips och exempel så man förstår hur det fungerar hos arbetsgivaren. Den här boken ger energi och kraft att söka jobb!
Boken är intressant, lättläst och fullproppad med intressanta fakta och användbara tips. Borde få många att tänka om!
More reviews
About the Author

Lena Lilliér

Lena Lilliér har en lång och brokig historia på arbetsmarknaden.

Några av de jobb hon haft är träningslärare, kläddesigner, flygvärdinna, säljare, skribent, projektledare, coach och rekryteringskonsult. Dessutom har hon haft ett stort antal extrajobb och arbeten som tjänat som ingång och utbildning till nästa jobb eller bara gett en inkomst.

Hon har varit egen företagare sedan 1987, den mesta tiden med enskild firma vid sidan om en anställning men hon har också drivit aktiebolag i olika branscher med upp till 12 anställda.

Den röda tråden är att hon alltid gjort det hon har velat. Hon har bytt bransch, företag och arbete när hon själv har velat det. Hon har trivts på vartenda ett av sina jobb och jobbat sig vidare till nästa. Hon har fått alla de jobb hon siktat på. Eller rättare sagt: hon har inte ”fått” något. Hon har sett till att lära sig det som krävts, att synas och märkas som en attraktiv resurs, en som kommer att leverera. Och därför har hon fått de jobb hon velat ha.

Sedan 1998 har hon arbetat som rekryteringskonsult. Först som anställd men sedan 2007 i eget företag. Hennes uppdrag spänner från producerande personal till ledande befattningar på små och medelstora företag. Sedan 2007 är hon också professionell coach, enligt ICFs standard och har hjälpt många privatpersoner, chefer, ledare och arbetssökande att ta nästa steg, att utvecklas.

I sitt företag arbetar hon med:

 • Rekrytering på konsultbasis för små och medelstora företag.
 • Träning för småföretagare som vill rekrytera själva, utan inblandning av konsulter.
 • Coaching för privatpersoner och inom näringslivet.
 • Blogging på lyckasbloggen.se där hon delar med sig av råd och tips till jobbsökande
 • Föredrag där hon delar med sig av sina erfarenheter och tips, främst inom jobbsök
 • Utbildning av jobbsökande i live- eller webbaserade utbildningar. Nå Framgång, Tankens Kraft, Goal Mapping och Svart Bälte i Jobbsök är några av kurserna som blivit mycket populära. Nås via www.lyckasbloggen.se
 • Hon är också initiativtagare till webbaserade kurser i hälsa och välmående.

Hon är en dalkulla som bor på en gård i Skåne med sin familj och hästar. Fritiden ägnar hon helst åt att vara ute i naturen på en häst, åka skidor med familjen, tanka energi i sommarhuset hemma i Dalarna eller springa långa skogsturer med hundarna.

I den här boken vill hon dela med sig av sina erfarenheter om hur man får jobb. Det fungerar allt sämre att bara sitta hemma och leta efter annonser på nätet om man vill hitta ett jobb. Du får här veta hur det fungerar på andra sidan, hur rekryterare och arbetsgivare fungerar och hur du kan ha nytta av att veta detta när du söker jobb.

Följ henne på www.lyckasbloggen.se där du också kan registrera dig för hennes mail med nyheter, tips och inbjudningar. I perioder gör hon populära och kostadsfria föreläsningar online – webinar – där du kan få många användbara tips och råd.

Följ henne också på www.facebook.com/lyckasbloggen.se där du också kan ställa frågor och få goda råd.