Categories Pricing Corporate
Professional eBook

Teamutvikling

29
Language:  Norwegian
Denne e-boken er en praktisk guide til å kunne forstå teamutvikling. Her lærer du metoder for å kunne imøtekomme de daglige behovene ved teambygging.
Professional Plus subscription free for the first 30 days, then $8.99/mo
Access this book on our eReader, no adverts inside the book
Description
Content

Hvilken ledelsesstil som er best kommer an på det aktuelle teamets formål og sammensetning. Denne kostnadsfrie e-boken er en praktisk guide til å kunne forstå teamutvikling, og tar for seg fem faktorer som trengs for å sikre en positiv og produktiv dynamikk innad i teamet. 

Ved å anvende gruppedynamikk på teambyggingsproblemer, lærer du hvordan du kan endre adferd og engasjement for å matche teamets behov. Det tar også for seg hvordan du kan redusere konflikter gjennom å lære teamet å utvikle mestringsstrategier.

Om forfatteren

Paul Newton har jobbet med IT- og prosjektledelse i over 30 år, og har blant annet utviklet en rekke Internett-baserte selskaper. Han var med å grunnlegge ITT Ltd, hvor han også var direktør og hadde ansvaret for utviklingen og markedsføringen av programvare-baserte programmer for ledelsestrening. Selskapet hadde mange internasjonalt kjente klienter, som Microsoft, IBM, Pfizer, Sun Microsystems, UK National Health, Ministry of Defence og Barclays.

Før dette jobbet han som IT-konsulent med spesialisering i utvikling av IBM-programvare for stormaskiner for mange av selskapets klienter, deriblant: Rockwell, Severn Trent Water, SWEB, SWALEC og Eagle Star Insurance.

 1. Bruce Tuckmans ‘gruppestadier’ 
  1. Stadium 1 – etablering 
  2. Stadium 2 – tilpassing 
  3. Stadium 3 – normdanning 
  4. Stadium 4 – leveranse 
 2. Richard Hackmans ‘5-faktormodell’ 
  1. Faktor 1 – teamet må være reelt 
  2. Faktor 2 – teamets arbeid må være meningsfylt 
  3. Faktor 3 – det må legges til rette for at teamet skal utføre sitt arbeid 
  4. Faktor 4 – teamet må få god oppfølging 
  5. Faktor 5 – ekspertrådgivning 
About the Author
Paul

Paul Newton