Solliciteren is verleiden I

Omdömen:
( 15 )
60 pages
Språk:
 Dutch
Een sollicitatieprocedure verloopt succesvol wanneer je er in slaagt jezelf te verkopen.
Det här är en Business-eBok
Business-prenumeration gratis de första 30 dagarna, sedan $5.99/månad
 
Få åtkomst till boken på vår läsplatta. Ingen reklam i boken.
Våra senaste eBöcker
Om författaren

Peter M. Breuning is van zijn vak psycholoog, in de loop der jaren heeft hij veel mensen naar een nieuwe loopbaan begeleid en ontelbare wervingsopdrachten uitgevoerd. De boeken ‘Solliciteren 1 + 2 ‘ zijn geschreven als onder

Een sollicitatieprocedure verloopt succesvol wanneer je er in slaagt jezelf te verkopen. Kortom, solliciteren is verleiden. In dit gratis boek vind je praktische tips over hoe je dit kunt doen. Beginnend aan de basis waar vind je de beste vacatures? Waar moet je op letten bij open sollicitaties? Hoe maak je gebruik van je netwerk?

Solliciteren is een verhaal vertellen, het is mensen verleiden. Verleiden in de zin van mensen overtuigen. En daarmee komen we meteen tot de kern van solliciteren, je kunt mensen alleen overtuigen als je weet wat je wilt.

Waarom wil je dat doen en dat worden, weet je dat wel zeker en hoe word je wegwijs uit het aanbod van mogelijkheden. Weet je wat je wilt dan kun je aansluiting zoeken bij wat anderen willen.

Een arbeidsovereenkomst is dan ook allesbehalve een gunst dat een werkgever het belieft jou werk aan te bieden. Een arbeidsovereenkomst is een gelijkwaardige ruilovereenkomst waarbij jij jouw kennis, ervaring en arbeidskracht inzet voor de organisatie van de werkgever.

In het boek Solliciteren is verleiden 2 – praktische tips wordt beschreven hoe je je eigen wensen kenbaar maakt aan de mensen die werk te vergeven hebben. Schoolverlaters kunnen roepen: hier ben ik! Maar met enkele jaren ervaring moet je in staat zijn in te schatten wat het probleem van de werkgever is. En als jij ervan overtuigd bent dat jij de oplossing bent voor dat probleem dan heb je nog maar één hobbel te nemen: je moet de ander, de werkgever, daarvan overtuigen. Jij moet de ander verleiden, overtuigen dat jij de juiste persoon bent die de klus gaat klaren.

In het boek Solliciteren is verleiden 1 - Snel een nieuwe baan wordt beschreven hoe je jouw specifieke kennis, ervaring en arbeidskracht kunt vertalen naar de arbeidsmarkt. Hoe je je eigen kunnen en kennen kunt gebruiken om je weg te vinden in het jargon dat er nu eenmaal is.

 1. Je eigen kunnen en kennen 
  1. Prestaties en Kwaliteiten 
  2. Periodes, Werkervaring, Activiteit, Opleiding 
  3. Verkooppunten en Beperkingen 
  4. Gewenste Functie(s) 
  5. Zelfmarketing 
  6. Zorg voor jezelf 
 2. Solliciteren 
  1. Inleiding 
  2. Speerpunten 
  3. Vacatureanalyse: gericht solliciteren 
  4. Vacatures zoeken: open sollicitaties 
 3. Netwerken of netwerk! 
  1. Netwerken is om advies vragen! 
  2. Aanpak 
  3. Peer to peer contacten 
  4. Contacten met uitzend-, detacheringbureaus etc. 
  5. Overige contacten, je netwerk