categorias preço empresarial
páginaprincipal.livro.e-book_profissional

Tekenen met je computer

páginaprincipal.livro.por dr Peter J. Scharpff RI
0 Opiniões
126
páginaprincipal.livro.idioma:  Dutch
Je maakt in het werkboek Tekenen met je computer kennis met allerlei basishandelingen en technieken op het gebied van e-tekenen en e-schilderen.
Subscrição Profissional Plus grátis durante os primeiros 30 dias, após esse período $8.99/mês
Sem anúncios dentro do livro
Conteúdos
Descrição

 • Over de maker
 1. Inleiding
 2. Voorbereiding 
  1. Inleiding 
  2. Gereedschappen 
  3. Vormen 
  4. Pixels en objecten 
 3. Paint 
  1. Inleiding 
  2. Starten 
  3. Objecten tekenen 
  4. Objecten aanpassen 
  5. Afmeting en formaat 
  6. Foto’s en ander bestaand materiaal bewerken
 4. Inkscape 
  1. Inleiding 
  2. Interface 
  3. Document 
  4. Zoomen 
  5. Gereedschappen 
 5. Tekentechnieken 
  1. Inleiding 
  2. Basisvormen 
  3. Tekst 
  4. Selectie exporteren 
 6. Paden 
  1. Inleiding 
  2. Objecten bewerken 
  3. Tekstobjecten met paden
 7. Transparantie 
  1. Inleiding 
  2. Dekking 
  3. Volgorde 
 8. GIMP 
  1. Inleiding 
  2. Installatie 
  3. Tekenen 
  4. Vervormen
  5. E-schilderen 
 9. Afmetingen 
  1. Inleiding 
  2. Schalen 
  3. Formaat 
  4. Doek 
  5. Bijsnijden 
 10. Selecteren 
  1. Inleiding 
  2. Selectie aanpassen 
  3. Vrije selectie 
  4. Toverstaf 
  5. Doezelen 
 11. Lagen 
  1. Inleiding 
  2. Achtergrond
  3. Meerlaags 
  4. Opslaan 
  5. Gebruik van lagen 

Tekenen is volgens velen een gave, waar iedereen in meer of mindere mate over beschikt. Op papier (of doek) zal dat ook best wel kloppen. Maar zodra je gaat tekenen of schilderen met de computer, heb je opeens zoveel mogelijkheden en technieken met je digitale gereedschappen ter beschikking, dat e-tekenen of e-schilderen een fluitje van een cent blijkt te zijn.
Het werkboek Tekenen met je computer is echter geen tekencursus: het doel van het boek is niet om je te leren hoe en wat je zoal kunt tekenen. Wel zie je in dit boek hoe je met de computer als hulpmiddel tekeningen en andere grafische voorstellingen kunt maken en bewerken. Ook het creëren van aanpasbare objecten en bijvoorbeeld het gebruik van intelligente teken-, transformatie- en selectiegereedschappen komen daarbij aan de orde.
En daar hoef je geen dure software voor aan te schaffen: in dit werkboek maak je onder andere kennis met de goed geëquipeerde grafische programma's Inkscape en GIMP. Deze welhaast professionele opensourceprogramma's hebben trouwens nog een belangrijk voordeel: ze zijn helemaal gratis.
Laat je door de uitgebreide uitleg en aansprekende voorbeelden in dit werkboek inspireren. En misschien kan een en ander de ‘e-kunstenaar’ in je wakker maken!

Over de auteur

Peter Scharpff is oorspronkelijk afkomstig uit de computer-linguïstische hoek. Zijn wetenschappelijke focus lag op de interactie tussen mens en machine, vooral op de spraak- en taaltechnische kant daarvan. Behalve het ontwikkelen van materiaal voor trainingsdoeleinden, heeft hij ook vele publicaties op zijn naam staan over algemenere onderwerpen als digitale veiligheid, privacy, hardware, programmeren, webdesign, telewerken, sociale netwerken, en dergelijke.

páginaprincipal.livro.sobre_autor
dr

dr Peter J. Scharpff RI

Peter Scharpff is oorspronkelijk afkomstig uit de computer-linguïstische hoek. Zijn wetenschappelijke focus lag op de interactie tussen mens en machine, vooral op de spraak- en taaltechnische kant daarvan. Behalve het ontwikkelen van materiaal voor trainingsdoeleinden op het gebied van kantoorautomatisering, heeft hij ook vele publicaties op zijn naam staan over algemenere onderwerpen als digitale veiligheid, privacy, hardware, programmeren, webdesign, telewerken, sociale netwerken, en dergelijke.

---

Peter Scharpff originates from the scientific computer-linguistic field focussing on the interaction between man and machine, especially on speech and language engineering. After that he started to develop training material for office automation. In the last few decades he has also created many publications on more general topics such as digital security, privacy, hardware, programming, web design, teleworking, social networks, and the like.