categorias preço empresarial
páginaprincipal.livro.e-book_profissional

Fotobewerking met je computer

páginaprincipal.livro.por dr Peter J. Scharpff RI
0 Opiniões
105
páginaprincipal.livro.idioma:  Dutch
Met het werkboek ‘Fotobewerking met je computer’ maak je kennis met de wereld van het bewerken van (foto)grafisch materiaal met behulp van geavanceerde (gratis) software.
Subscrição Profissional Plus grátis durante os primeiros 30 dias, após esse período $8.99/mês
Sem anúncios dentro do livro
Descrição
Conteúdos

Sinds de komst van de digitale camera is het bewerken van foto's op de computer heel populair. Zo kun je een (foto)grafische voorstelling nog verder perfectioneren of verfraaien. Er zijn dan ook vele bewerkingsprogramma's voor. Maar dan moet je natuurlijk wel om kunnen gaan met de grafische elementen, en met de gereedschappen en mogelijkheden in die programma's.
Een van die handige fotobewerkprogramma’s is GIMP: de mogelijkheden en opties daarin zijn vergelijkbaar met professionele (en meestal kostbare) software op dat gebied. Prettige bijkomstigheid is dat dit programma helemaal gratis is.
In het werkboek Fotobewerking met je computer maak je kennis met dit fraaie opensourceprogramma, waarmee we diverse bewerkingstechnieken demonstreren. Je leert onder andere hoe je op je foto’s artistieke effecten kunt toepassen, tekstobjecten toevoegen of met technieken als retoucheren oneffenheidjes zijn weg te poetsen. Maar ook hoe je de werkelijkheid kunt manipuleren door te ‘photoshoppen’.
De basishandelingen en technieken in dit werkboek plus de extra informatie over belangrijke terminologie uit het vakjargon, geven je een ruim overzicht op de wereld van de fotobewerking.

Over de auteur

Peter Scharpff is oorspronkelijk afkomstig uit de computer-linguïstische hoek. Zijn wetenschappelijke focus lag op de interactie tussen mens en machine, vooral op de spraak- en taaltechnische kant daarvan. Behalve het ontwikkelen van materiaal voor trainingsdoeleinden, heeft hij ook vele publicaties op zijn naam staan over algemenere onderwerpen als digitale veiligheid, privacy, hardware, programmeren, webdesign, telewerken, sociale netwerken, en dergelijke.

 • Over de maker
 1. Inleiding
 2. Voorbereiding
  1. Inleiding 
  2. Origineel 
  3. Bewerkingsprogramma’s
 3. Basisbewerkingen 
  1. Inleiding 
  2. Selectie 
  3. Correctie 
  4. Effecten 
  5. Combinatie van bewerkingen 
 4. Artistieke effecten 
  1. Inleiding 
  2. Filters 
  3. Kunst 
  4. Effecten voor een selectie
 5. Retoucheren 
  1. Inleiding 
  2. Retoucheren 
  3. Technieken 
 6. Vervuiling 
  1. Inleiding 
  2. Onscherp 
  3. Krasjes 
  4. Rode ogen
 7. Tekst met perspectief 
  1. Inleiding 
  2. Lagen 
  3. Bewerkingen op lagen
  4. Extra oefening 
 8. Kleuren 
  1. Inleiding 
  2. Kleurmodellen 
  3. Curves 
  4. Niveaus 
  5. Afdrukken in kleur 
 9. Manipulatie 
  1. Inleiding 
  2. Pixeliseren 
  3. Photoshoppen 
  4. Tutorials 
 10. Panoramafoto’s 
  1. Inleiding 
  2. Panorama maken 
  3. Stitching 
  4. Ten slotte 
 11. Appendix A: Afbeeldingen en formaten
  1. Inleiding
  2. Formaat 
  3. Afmeting 
  4. Compressie
  5. Bestandsgrootte
 12. Appendix B: Resolutie 
  1. Inleiding 
  2. Scherpte 
  3. Resolutie wijzigen 
  4. Afdrukken 
 13. Appendix C: Camera’s 
  1. Inleiding 
  2. Digitale camera’s 
  3. Aansluiting 
  4. Web- en mobiele cams 

páginaprincipal.livro.sobre_autor
dr

dr Peter J. Scharpff RI

Peter Scharpff is oorspronkelijk afkomstig uit de computer-linguïstische hoek. Zijn wetenschappelijke focus lag op de interactie tussen mens en machine, vooral op de spraak- en taaltechnische kant daarvan. Behalve het ontwikkelen van materiaal voor trainingsdoeleinden op het gebied van kantoorautomatisering, heeft hij ook vele publicaties op zijn naam staan over algemenere onderwerpen als digitale veiligheid, privacy, hardware, programmeren, webdesign, telewerken, sociale netwerken, en dergelijke.

---

Peter Scharpff originates from the scientific computer-linguistic field focussing on the interaction between man and machine, especially on speech and language engineering. After that he started to develop training material for office automation. In the last few decades he has also created many publications on more general topics such as digital security, privacy, hardware, programming, web design, teleworking, social networks, and the like.