Werken naar waarden

De motor in je werk

Rangeringer:
( 0 )
42 pages
Språk:
 nl
Praktische richtlijnen, met veel praktijkvoorbeelden, voor het ontdekken en toepassen van de werkelijke kernwaarden van een persoon of team, voor een duidelijker pad naar gewenst gedrag.
Dette er en eBok for bedrifter
Bedriftsabonnement gratis i de første 30 dagene, så $5.99/mnd
 
Ingen reklame inne i boken
Sist lagt til
Om forfatteren

Marieke van Buytene is zelfstandig creativiteitscoach en schrijver in haar bedrijf O-PEN Creatieve Vooruitgang. Voorheen was ze informatiespecialist en webredacteur, onder andere bij KPMG en Amazon.com. Ze helpt professionals met het krijgen, uitvoeren en promoten van ideeën - individueel en in teams

Waarom raken professionals met een passende baan toch gedemotiveerd? Wat gaat er mis als zorgvuldig geselecteerde high-potentials puur voor hun eigen gewin gaan? Waarom verdwijnt er in elk bedrijfsrestaurant bestek? Dat komt deels door misverstanden rond waarden – persoonlijke waarden, organisatiewaarden en maatschappelijke waarden. 'Werken naar waarden' werpt licht op deze misverstanden en geeft richtlijnen, met veel praktijkvoorbeelden, voor het ontdekken en toepassen van de werkelijke kernwaarden van een persoon of team. Voor een kijk op waarden met een duidelijker pad naar gewenst gedrag.

Over de auteur

Marieke van Buytene is zelfstandig creativiteitscoach en schrijver in haar bedrijf O-PEN Creatieve Vooruitgang. Voorheen was ze informatiespecialist en webredacteur, onder andere bij KPMG en Amazon.com. Ze helpt professionals met het krijgen, uitvoeren en promoten van ideeën - individueel en in teams. Ze geeft workshops creatieve communicatie aan bedrijven en beroepsopleidingen.

 • Over de auteur
 • Inleiding
 1. De motor in je werk
  1. Goed bezig en toch gaat het mis
  2. De remmende factor
  3. De auto als metafoor
 2. Werkelijke waarden
  1. Overtuigingen blootleggen
  2. De juiste formulering
  3. Maak het plaatje compleet
 3. Waarden: Geen woorden maar daden
  1. Keuzes maken
  2. Corporate values
  3. Tweede reactie
 4. Integriteit
  1. Het hellende vlak van kleine winst
  2. De valkuil