Verrijk je leven, word duurzaam inzetbaar!

Rangeringer:
( 0 )
59 pages
Språk:
 nl
Ben je een medewerker in een organisatie, een flexwerker, zelfstandige of zzp-er, of loopbaancoach? Dan is dit een must-have boek voor jou.
Dette er en eBok for bedrifter
Bedriftsabonnement gratis i de første 30 dagene, så $5.99/mnd
 
Ingen reklame inne i boken
Sist lagt til
Om forfatteren

Ton van Dongen heeft als organisatiepsycholoog ervaring in het selecteren, coachen, trainen, adviseren, ontwikkelen en begeleiden van studenten en medewerkers in organisaties. Hij heeft hiervoor vanuit zijn expertise instrumenten ontwikkelt, zoals de internet app Talent & Succes (

 • Voorwoord
 • Inleiding, leeswijzer
 1. Wat is duurzame inzetbaarheid en waarom is het belangrijk?
 2. Waarom is DI eigenlijk niet genoeg?
 3. Inleiding in “Wat zijn mijn talenten? Wat kan ik? Wat wil ik”
 4. Wat zijn mijn talenten? 
 5. Wat kan ik? 
 6. Wat wil ik? 
 7. Wat mag ik wel/ niet van mijn organisatie/ werkgever? 
 8. Waartoe word ik wel/ niet gestimuleerd door mijn organisatie/ werkgever/ partner?
 9. Coacht mijn leidinggevende mij in mijn ontwikkeling?
 10. Hoe breng ik mijn werk- en loopbaanwensen over bij mijn organisatie/ leidinggevende?
 11. En als mijn loopbaandoelen niet meer passen in de organisatie waarin ik werk?
 12. Succesvolle mensen en stimulerende spreuken
 • Literatuur

Ben je een medewerker in een organisatie, een flexwerker, zelfstandige of zzp-er, of loopbaancoach? Dan is dit een must-have boek voor jou. Het zit vol praktische tips en een internet app om je talenten, kwaliteiten en voorkeuren te ontdekken, maar ook je valkuilen en grenzen.
Deze leveren je het kompas om betere loopbaankeuzes te maken die jou meer plezier, voldoening, succes en flow zullen opleveren.
Je krijgt tips om gericht aan je zelfontwikkeling te werken en zo jezelf duurzamer inzetbaar te maken. Goed voor jou en voor jouw (toekomstige) organisatie.
Tenslotte vind je vele praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw leidinggevende, coach en organisatie jou daarin zullen willen steunen.

Over de auteur

Drs. Ton van Dongen heeft als organisatiepsycholoog ervaring in het selecteren, coachen, trainen, adviseren en begeleiden van medewerkers in organisaties. Zijn eigen flow ervaart hij als hij erin slaagt om medewerkers met meer succes en plezier, passie of flow te laten werken. Hij adviseert, coacht en traint hiervoor individuele medewerkers, groepen en organisaties vanuit zijn eigen bedrijf, Talent & Succes vof. Het gelijknamige webbased instrument dat het bedrijf heeft ontwikkeld helpt medewerkers om hun talenten te ontdekken en die in succes om te zetten.

De auteur is trendsetter op het gebied van talent- en competentieontwikkeling, met ruim 40 jaar ervaring op dit gebied. Hij heeft talloze bedrijven begeleid bij het invoeren van talent- en competentiemanagement en heeft vele publicaties op zijn naam staan, artikelen en 3 boeken: 1. Competentiemanagement. En dan? 2. Gras groeit sneller door eraan te trekken. 3. Competentie en Flow (dit boek). In 2017 zal zijn boek over Duurzame Inzetbaarheid verschijnen. Dit boek heeft als doel om dit onderwerp uit de beleidskamers halen en het te vertalen naar mensen op de werkvloer. Hoe kunnen zij werken aan hun duurzame inzetbaarheid, hoe kunnen organisaties hieraan bijdragen en wat kan de samenleving of de overheid doen om de talenten van haar bevolking optimaal te benutten en ontwikkelen?