Categories Pricing Corporate
Professional eBook

Verborgen drijfveren in organisaties

Anders kijken naar organisatiegedrag Deel 1

0 Anmeldelser
51
Language:  Dutch
In Verborgen drijfveren in organisaties leer je anders kijken naar organisatiegedrag met Carl Jungs concept van persoonlijkheidstypen en krijg je zicht op de verborgen drijfveren van jouw organisatie.
Professional Plus subscription free for the first 30 days, then $8.99/mo
Ingen reklame inne i boken
Content
Description

 1. Over dit boek
 2. Inleiding
 3. Voorkeursgedrag in organisaties 
  1. De vier dimensies   
  2. De combinatie van voorkeuren 
  3. De volgorde van voorkeuren 
 4. Voorkeursgedrag in kaart gebracht 
  1. De Organisatie Type Indicator (OTI) 
  2. Het profiel van jouw Organisatietype 
 5. De zestien organisatietypes 
  1. Mogelijke voorbeelden 
 6. Referenties
 7. Over Paul Hartman

Iedereen weet dat organisaties verschillen in grootte, structuur en doelstellingen, maar ze verschillen ook van karakter. Dat karakter vormt de basis voor de competenties en handelen van organisaties en voor hun minder zichtbare drijfveren. In Deel 1 ‘Verborgen drijfveren in organisaties’ maak je kennis met de verschillende organisatietypes en hun karakters. Je leert anders kijken naar organisatiegedrag met behulp van Carl Jungs concept van persoonlijkheidstypen. Je krijgt zicht op de verborgen drijfveren van jouw organisatietype met behulp van de Organisatie Type Indicator (OTI).

Over de auteur

Paul Hartman studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie in Tilburg. In 2007 startte Paul zijn eigen adviesbureau ph advies bv op het gebied van organisatie en leiderschapsvraagstukken. Daarvoor werkte hij aan de Universiteit Utrecht, bij TNO als Hoofd Personeels- en Organisatieontwikkeling en was hij ruim 16 jaar partner, manager, trainer en adviseur bij Leeuwendaal advies. Paul treedt onder meer op als sparringpartner voor bestuurders, directies en managementteams, faciliteert organisaties bij innovatie en veranderingsprocessen, traint en ondersteunt professionals bij hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

About the Author
Drs.

Drs. Paul B.W. Hartman