Succesvol conflicten oplossen

Effectief aanpakken van conflicten op het werk

Rangeringer:
( 0 )
54 pages
Språk:
 nl
Bij conflicten op het werk moet je ingrijpen voor ze escaleren. Dit e-book laat zien hoe conflicten ontstaan en geeft een praktische aanpak om verschillende typen conflicten succesvol aan te pakken.
Dette er en eBok for bedrifter
Bedriftsabonnement gratis i de første 30 dagene, så $5.99/mnd
 
Ingen reklame inne i boken
Sist lagt til
Om forfatteren

Paul is een ervaren manager, adviseur en trainer, met meer dan 35 jaar ervaring in beleidsonderzoek, organisatieadvies, training en coaching. 

Paul studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de universiteit van Tilburg en is sinds 2007 directeur van ph advies bv,

Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij. Wanneer lastig echter schadelijk dreigt te worden moet je ingrijpen voor de zaak escaleert. Dit e-book geeft antwoord op de vraag hoe conflicten ontstaan, hoe ze zich ontwikkelen en welke aanpak nodig is om verschillende typen conflicten op te lossen. Je krijgt inzicht in de verschillende gedragspatronen van mensen in conflicten en met een vragenlijst kun je ook jouw eigen voorkeursgedrag in kaart brengen. Je krijgt een praktische handreiking om conflicten succesvol aan te pakken en je effectiviteit te verbeteren.

Over de auteur

Paul Hartman studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie in Tilburg.
In 2007 startte Paul zijn eigen adviesbureau ph advies bv op het gebied van organisatie- en leiderschapsvraagstukken. Daarvoor werkte hij aan de Universiteit Utrecht, bij TNO als Hoofd Personeels- en Organisatieontwikkeling en was hij ruim 16 jaar partner, manager, trainer en adviseur bij Leeuwendaal advies.

Paul treedt onder meer op als sparringpartner voor bestuurders, directies en managementteams, faciliteert organisaties bij innovatie en veranderingsprocessen, traint en ondersteunt professionals bij hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Hij verzorgt voor leidinggevenden en personeelsadviseurs van uiteenlopende organisaties workshops en trainingen over conflictmanagement en treedt regelmatig op als procesbegeleider of mediator bij conflictsituaties in organisaties.
Vanuit zijn eigen praktijkervaring weet hij dus als geen ander welke winst te behalen is met een effectieve aanpak van conflicten op het werk. Die ervaring vertaalt hij in dit boek ‘succesvol conflicten oplossen’ en naar zijn activiteiten op het gebied van Strategieontwikkeling, Trainingen, Organisatie advies, Leiderschaps- en Teamontwikkeling, Coaching, Interim- en Projectmanagement.

Paul is auteur van een groot aantal artikelen en boeken over innovatie, strategie en leiderschap, coaching en projectmanagement. Een aantal daarvan wordt ook via bookboon.com/nl als e-book gepubliceerd.

 • Over dit e-boek
 • Over de Auteur
 1. Introductie
 2. De kosten van conflicten
 3. Herkennen van conflicten
 4. Oorzaak van Conflicten
 5. Soorten conflicten
 6. De ontwikkeling van conflicten
 7. Aanpak verschillende soorten conflicten
  1. Belangenconflicten oplossen
  2. Sociaal-emotionele conflicten oplossen
  3. Instrumentele conflicten oplossen
 8. Communiceren op afstand
 9. Verbeter je effectiviteit in conflicten
 • Referenties