Categories Pricing Corporate
Professional eBook

Sociale Daadkracht voor Docenten

Routekaart naar relaxed omgaan met leerlingen

38
Language:  Dutch
Om krachtig om te gaan met een klas, moet je vertrouwen op je innerlijke krachten. Sociale Daadkracht voor docenten leidt je langs acht krachten, die je in je leerlingen als in jezelf kunt vinden.
Professional Plus subscription free for the first 30 days, then $8.99/mo
Access this book on our eReader, no adverts inside the book
Description
Content

In Sociale Daadkracht voor docenten maak je kennis een docent die acht leerlingen tegenkomt. Om voor elk kind de juiste aanpak te kiezen doet Wil eerst een zelfonderzoek. Welke krachten heb ik goed ontwikkeld en welke kunnen wat ontwikkeling gebruiken? De balans tussen afstand en nabijheid is het goud van een goede docent. Na het lezen van dit boek heb je een basis gelegd voor een evenwichtige houding, ook bij leerlingen die je aanvankelijk als lastig ervaart. Lastige leerlingen bestaan niet, zorg ervoor om elke leerling als een uniek mens te zien aan het begin van zijn of haar ontwikkeling.

Over de auteur

Bert van Dijk is meestertrainer interactiekunde, schrijver en opleider van professionals.Hij werkte meer dan 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen, een van de grote trainingsbureaus van Nederland. Sinds 2007 is Bert zelfstandig trainer/opleider en schrijver.Hij richtte in 2007 de Leary Academy op en van daaruit leidde hij internationaal honderden professionals op in de interactiekunde, een tak van de praktische psychologie die hij mede vorm heeft gegeven.In 2009 richtte hij de NOBTRA op, een belangenorganisatie voor trainers. Bert is vader van twee kinderen en grootvader van twee kleinkinderen.In zijn vrije tijd speelt hij piano en schrijft hij romans.

 • Biografie auteur
 • Inleiding
 1. Wat is sociale daadkracht?
 2. Acht ‘lastige’ leerlingen
  1. Benjamin
  2. Mieke
  3. Rutger
  4. Rianne
  5. Ewa
  6. Stephan
  7. Margriet
  8. Amir
 3. krachtbronnen in de praktijk van het onderwijs
  1. Wat zijn krachtbronnen?
  2. Indeling van de krachtbronnen
  3. Hoe pas je in het klaslokaal krachtbronnen toe?
 4. De interactiesleutel
  1. De interactiesleutel en de krachtbronnen
  2. Meer voorbeelden
  3. OWI
 • Tot slot
 • Routekaart
 • Literatuur
 • Noten
About the Author
Bert

Bert van Dijk