Skip navigation

Bookboon.com Download free eBooks and textbooks

Choose a category

Kraftekonomi®

Räkna med mer energi

Kraftekonomi®
Not enough reviews yet
ISBN: 978-87-403-1990-3
1 edition
Pages : 71
 • Price: 75.50 kr
 • Price: €8.99
 • Price: £8.99
 • Price: ₹150
 • Price: $8.99
 • Price: 75.50 kr
 • Price: 75.50 kr

Download for FREE in 4 easy steps...

We are terribly sorry, but in order to download our books or watch our videos, you will need a browser that allows JavaScript.
Can we interest you in some FREE eBooks and relevant Bookboon updates?
After entering your email address, a confirmation email will be sent to your inbox. Please approve this email to receive our weekly eBook update. We will not share your personal information with any third party.
eLib
Unlock your organization's learning potential
See Demo

Corporate eLibrary

Discover our employee learning solutions

This is a Premium eBook

Bookboon Premium - Gain access to over 800 eBooks - without ads

You can get free access for a month to this - and 800 other books with the Premium Subscription. You can also buy the book below

 • Start a 30-day free trial. After trial: 39.99 kr p/m
 • Start a 30-day free trial. After trial: €5.99 p/m
 • Start a 30-day free trial. After trial: £4.99 p/m
 • Start a 30-day free trial. After trial: ₹299 p/m
 • Start a 30-day free trial. After trial: $3.99 p/m
 • Start a 30-day free trial. After trial: 39.99 kr p/m
 • Start a 30-day free trial. After trial: 39.99 kr p/m
eLib
Unlock your organization's learning potential
Click here!

Corporate eLibrary

Discover our employee learning solutions

About the book

 1. Reviews
 2. Description
 3. Content

Reviews

Marina ★★★★☆

Lättläst, trevlig, inspirerande läsning. Många bra exempel, t.ex. "kvinnan och flyttkillen" och "ja gärna, men inte förrän i januari". Livet och arbetslivet kan beskrivas som "Det handlar inte om hur man har det utan hur man tar det", d.v.s. vikten av att göra medvetna individuella och grupporienterade val, med hänsyn till vad som "ger" respektive "tar" kraft och energi. Det tycker jag att texter, illustrationer och verktyg i boken tydligt förmedlar.

Stefan ★★★★★

Inspirerande bok om hur vi kan påverka hur vi mår samt hur vi samverkar med andra individer, både i team på jobbet och privat med vänner och familj.

karin ★★★★★

Många tänkvärdheter i den här managementboken. Man kan läsa den framåt och bakåt, hoppa lite hit och dit. Återkomma till reflektioner. Stanna upp och se var man ska lägga krutet – just nu. Finurliga exempel och scenarier.

Description

Vaccination mot utbrändhet och språngbräda för utveckling. Kraftekonomi är metoden som stärker människor och lyfter team.

Hur väl du och ditt team lyckas avgörs till stor del av hur mycket energi och kraft ni skapar. Kraften är bränslet som tar er framåt. Är ni slitna och vill må bättre? Hur ska ni fortsätta hålla er på topp? Kraftekonomi hanterar mänsklig energi med en ny valuta. Framgångar, gemenskap och trivsel skapar intäkter. Motgångar och tristess blir kostnader. I den här boken lär du dig enkelt mäta hur du själv och teamet både mår och fungerar. Visar ni svarta eller röda siffror? Hur kan ni öka saldot på kraftkontot? Med Kraftekonomi skapar ni utvecklingskraft – tillsammans.

Om forfatteren

Lena Gennerud är kemist från Stockholms universitet och informatör DRMI Berghs.

Med Kraftekonomi vill hon stärka människor och lyfta team. Hon kombinerar struktur och metod med kreativitet och kommunikation. Precis som i vanlig ekonomi handlar det om att öka sina intäkter och minska sina kostnader för att öka saldot på kontot. Men denna gång handlar det om oss själva.

Sedan 2009 är Lena konsult och författare i sitt företag Hejdadig Grupp & Affärsutveckling. Tidigare har hon jobbat som säljare 7 år, och reklamchef med personalansvar 7 år. Med Kraftekonomi vill hon bidra till att skapa både hälsa och utveckling i våra liv och på våra arbetsplatser.

Hennes affärsidé är: ”Skapa utvecklingskraft tillsammans”.

Lena har tidigare skrivit två böcker för att popularisera och väcka barns intresse för naturvetenskap. Hennes första bok, Trolleri och magi – allt är kemi, är utgiven på fem språk. Del två handlar om Kemidetektiven Gilbert som löser mysterier med barnen. Böckerna vill först göra kunskaper i kemi meningsfulla och spännande, och sedan få elever och lärare att utforska tillsammans.

Denna första bok om Kraftekonomi är uppbyggd på samma sätt. Lena kopplar storytelling och egna erfarenheter till övningar du som läsare kan göra, själv och med ditt arbetslag på jobbet. Pedagogiken är utformad i nära samarbete med chefer, team och personer som gått i individuell coachning. Målet är att få mer energi, hålla sig stark och skapa den utveckling du och ni vill ha!

Lenas drivkraft, både för sitt företagande och författarskap, är glädjen och fascinationen av att skapa nytt och lära av varandra. Tillsammans kan vi skapa livet vi vill leva, arbetsplatser vi längtar efter och en värld vi vill vakna upp i varje dag.


Content

 1. Välkommen Till Kraftrike 
  1. Räkna med dig 
  2. När tankar du din bil? 
  3. Lär från dataspelens värld 
 2. Din inre mätare 
  1. Leta på tre sätt 
  2. Sagan om det oönskade läget 
 3. Min forskningsresa 
  1. På spaning i mig 
  2. Jag upptäckte kraftskalan 
  3. En mänsklig valuta 
 4. Nyckelbegrepp 
  1. Möt en KP-höjare 
  2. Möt en KP-sänkare 
  3. Och en tvekan… 
 5. Tre steg till nya möjligheter 
  1. Medvetenhet 
  2. Självacceptans 
  3. Valmöjlighet 
 6. Lyssna, när du knackar på 
  1. Den luriga självbilden 
  2. Styr vårt beteende 
  3. Konsten att gå till sig själv 
 7. Räkna med Kraftekonomi 
  1. Påverka din kraftnivå 
  2. Ett sätt att tänka 
  3. Kalkylen stärker beslutet 
 8. Så funkar det! 
  1. Kraftekonomi på jobbet 
  2. Kraftekonomi i livet 
  3. Konsten att hålla sig stark 
 9. Fortsättning följer… 
  1. Strategier och menyer 
  2. Var med och skapa nästa bok 
  3. Jobbkraft nu! 
 10. Tack! 

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with EU regulation.