Categories Pricing Corporate
Professional eBook

Hoe word je een topverkoper?

Zonder trucs en handigheidjes

0 Reviews
85
Language:  Dutch
Als je het leuk vindt en enkele basisprincipes volgt, kan iedereen een topverkoper worden. Een topverkoper streeft goede oplossingen voor zijn klanten.
Professional Plus subscription free for the first 30 days, then $8.99/mo
Access to this title on the bookboon platform
Description
Preface
Content

Als je het leuk vindt en enkele basisprincipes volgt, kan iedereen een topverkoper worden. Een topverkoper streeft goede oplossingen voor zijn klanten. De klant is koning, zorg dat je zijn favoriete lakei wordt.

In de meeste bedrijven vormt persoonlijke verkoop een belangrijke schakel in het bedrijfsproces. Een bedrijf bestaat bij gratie van voldoende omzet en winst en het zijn doorgaans de verkopers die (bijna) aan het einde van het bedrijfsproces ervoor moeten zorgen dat klanten orders plaatsen. Vaak hebben verkopers te maken met klanten die een keuze willen maken uit meerdere aanbieders. Door zich in positieve zin te onderscheiden van zijn concurrenten zal een professionele verkoper moeten trachten de opdracht naar zich toe te halen.

Professioneel optreden van verkopers vereist niet alleen kennis van het product of de dienst. Hoewel die noodzakelijk is, geeft in de meeste gevallen de persoonlijke relatie tussen koper en verkoper de doorslag. De verkoper moet dus leren vooral zichzelf te verkopen. Een klant die koopt, gunt de verkoper de order. En gunnen is een kwestie van vertrouwen.

Dit boek leert de (aspirant) verkoper het verkoopproces te doorzien en zijn houding daarop af te stemmen. Met name de persoonlijkheid van de klant, zijn behoefte en het belang van de koop spelen daarbij een belangrijke rol.

Aan het eind van dit boek maken we tevens een onderscheid tussen het verkopen van producten en diensten ten opzichte van adviesdiensten. In consultancy wordt een zeer omzichtig optreden van de verkoper (vaak de consultant zelf) vereist. Het laatste hoofdstuk gaat daar uitvoeriger op in.

 1. Inleiding
 2. Marketingconcept basis voor verkoop
 3. Het begin van marketing
 4. Marketing in de organisatie
 5. Communicatie
 6. Waarom vragen stellen?
 7. Wie of wat is een klant?
 8. Typen gesprekspartners
 9. Emoties in het zakelijk verkeer
 10. De rol van de verkoper in de marketing
 11. De verkoopstrategie
 12. Gestructureerd verkopen
 13. Lange termijn verkoop strategie
 14. Verkooptechnieken
 15. Behoefte bepalen
 16. Telefonische acquisitie
 17. De presentatie
 18. Bezwaren weerleggen
 19. Onderhandelen
 20. Afsluiten
 21. Nazorg
 22. Verkopen van diensten
About the Author
Wim

Wim Vlekken

Wim Vlekken (1950) was werkzaam in Marketing en Communicatie. Naast zijn werk in de industrie (tech, bouw en software) was hij gedurende 19 jaar tevens docent Marketing en Communicatie bij een vakschool voor (grafische) communicatie in Eindhoven. Het schrijven van artikelen, boeken en web content is al meer dan 40 jaar een vast onderdeel van zijn dagelijks werk.

Wim Vlekken (1950) ist Spezialist für Marketing und Kommunikation. Neben seiner Laufbahn in der Industrie war er über 19 Jahre Lehrer für Marketing und Kommunikation auf einer Fachschule. Das Schreiben von Werbematerial, Artikel und Bücher war ab den Siebziger Jahre ein fester Bestandteil seiner Arbeit.