Categories Pricing Corporate
Professional eBook

Empathie in Business

Hoe empathie leidt tot meer productiviteit en innovatie

0 Reviews
31
Language:  Dutch
We worden geacht goede relaties te onderhouden, op het werk en in de privésfeer. Van het leven genieten en gelukkig zijn. Dat leidt soms tot conflicten en het helpt deze met empathie tegemoet treden.
Professional Plus subscription free for the first 30 days, then $8.99/mo
Access to this title on the bookboon platform
Description
Content

Empathie is het vermogen om zich in te leven in de situatie van anderen, hun denken, hun oordeel, hun emoties. Dat je in staat bent om vooroordeel hetzelfde te voelen als iemand anders. Essentieel is dat zonder vooroordeel observeert, luistert en doorvraagt. Het maakt niet uit of dit gebeurt in een tweegesprek of in een groots opgezet onderzoek. Wat je hoort en ziet, wat je in de statistieken ziet moet je in staat stellen om te weten wat de anderen beleven en welke emoties zij daarbij voelen.
Empathie in business leidt op termijn ook tot hogere klantloyaliteit en merkentrouw. Het draagt bij aan het succes van jou als manager of als verkoper en de organisatie die je vertegenwoordigt.

Over de auteur

Wim Vlekken (1950) was in zijn werkzame leven actief in Marketingcommunicatie en sales. Naast zijn loopbaan bij industriële- en softwarebedrijven was hij 19 jaar docent marketing en communicatie op een school voor grafische technieken en communicatie. Het schrijven van reclameteksten, media artikelen en boeken was sinds de jaren zestig een vast onderdeel van zijn dagelijks werk.
Empathie in business leidt op termijn ook tot hogere klantloyaliteit en merkentrouw. Klanten voelen zich serieus genomen als je begrip toont voor hun behoeften en problemen, en daar een goede oplossing voor aandraagt.

 • Over de schrijver
 • Inleiding
 1. Definitie
  1. Wat houdt empathie in?
  2. Is er verschil tussen mannen en vrouwen?
  3. Communicatie versus interactie
  4. Emoties
 2. Empathie in organisaties
  1. Empathie en leiding geven
  2. Bureaucratie
  3. Innovatie
 3. Kun je empathisch leiderschap leren?
 4. Empathie en verkoop
  1. Meer dan spiegelen
  2. Dominante verkopers
  3. Win-Win
 5. Solliciteren en empathie
  1. Functie-eisen
  2. Jezelf aanleren
 6. Slot
 7. Bronnen

About the Author
Wim

Wim Vlekken

Wim Vlekken (1950) was werkzaam in Marketing en Communicatie. Naast zijn werk in de industrie (tech, bouw en software) was hij gedurende 19 jaar tevens docent Marketing en Communicatie bij een vakschool voor (grafische) communicatie in Eindhoven. Het schrijven van artikelen, boeken en web content is al meer dan 40 jaar een vast onderdeel van zijn dagelijks werk.

Wim Vlekken (1950) ist Spezialist für Marketing und Kommunikation. Neben seiner Laufbahn in der Industrie war er über 19 Jahre Lehrer für Marketing und Kommunikation auf einer Fachschule. Das Schreiben von Werbematerial, Artikel und Bücher war ab den Siebziger Jahre ein fester Bestandteil seiner Arbeit.