Aandelen analyse en Ondernemingswaardering

Case Studies met Excel Spreadsheets

Ratings :
( 17 )
88 pages
Language:
 Dutch
Het boek bevat 5 case studies van (voormalige) beursgenoteerde bedrijven. Naast een kort overzicht van de operationele activiteiten en strategie zijn ook jaarrekeningen gegeven.
This is a free eBook for students
Sign up for free access
Download free textbooks as PDF or read online. Less than 15% adverts
 
Free 30-day trial
Business subscription free for the first 30 days, then $5.99/mo
Latest eBooks
About the author

Tjalling van der Goot was verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en aan de EDHEC Business School van Nice (Frankrijk) als (associate) professor Financiële Analyse en Accounting. Hij heeft Economie (MSc) en Nederlands Recht (BSc) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is gepromoveer...

Description
Content

Het boek bevat 5 case studies van (voormalige) beursgenoteerde bedrijven. Naast een kort overzicht van de operationele activiteiten en strategie zijn ook jaarrekeningen gegeven. Deze geven de gebruikers van het boek de gelegenheid om inzicht te krijgen in de financiële situatie van de onderneming. Dankzij de spreadsheets (zie “Bijlage”) kan de waarde van het aandeel eenvoudig berekend worden en daarmee de ondernemingswaarde onder verschillende veronderstellingen.

Dit boek is gebaseerd op de methoden en technieken van twee andere boeken op de website van Bookboon: Financial Accounting met Excel spreadsheets en Financiering met Excel spreadsheets. Door het hele boek heen zijn verwijzingen aangegeven naar beide boeken.

  1. Case CRUCELL
  2. Case WORLD ONLINE
  3. Case GETRONICS
  4. Case KPN
  5. Case ING
  6. Antwoorden CASE CRUCELL
  7. Antwoorden CASE WORLD ONLINE
  8. Antwoorden CASE GETRONICS
  9. Antwoorden CASE KPN
  10. Antwoorden case ING Groep