Kategorien Preise Unternehmen
home.book.professional_ebook

Teamcommunicatie

Tools voor effectieve samenwerking

0 Bewertungen
2 Reviews
77
Language:  Dutch
In dit boek krijg je praktische tips en adviezen om de onderlinge communicatie te versterken.
Professional Plus Mitgliedschaft 30 Tage gratis/b>, danach $8.99/Monat
Zugriff auf das Buch in unserem eReader; keine Werbung im Buch
Beschreibung
Vorwort
Inhalt
Bewertungen

Succesvolle teams komen niet uit de lucht vallen. Om succesvol te zijn moeten mensen in een groep naar elkaar toe groeien, aan elkaar wennen en leren om effectief met elkaar te communiceren. Dat gaat met vallen en opstaan.

In dit boek krijg je praktische tips en adviezen om de onderlinge communicatie te versterken. Het helpt je om inzicht te krijgen in je eigen rol binnen een team. Een aanrader dus voor iedereen die voor korte of lange tijd binnen een team werkt en stil wil staan bij patronen en processen rond samenwerken.

Wie ben ik om jou iets te vertellen over teamcommunicatie? Dat lijkt mij een goede vraag om mee te beginnen voordat je gaat lezen. Want in dit e-book gaat het over elkaar goed begrijpen. En om elkaar goed te begrijpen is het nodig om eens onder de waterspiegel te kijken. Wat beweegt iemand? Wat drijft hem of haar om de dingen te doen die ze doen? Als je dat weet, kun je je ook beter een voorstelling maken waarom mensen dingen doen en zeggen die ze doen en zeggen.

Om bij mijzelf te beginnen: ik ben sinds 1993 werkzaam in het communicatievak en sinds 2007 werk ik als zelfstandig communicatiecoach en trainer. Dat houdt in dat ik professionals in organisaties help om hun communicatieve vaardigheden. In mijn visie draagt effectieve communicatie bij aan meer begrip voor elkaar en een betere samenwerking, ook in teamverband.

Zelf heb ik vaak en met veel plezier én gedoe in teamverband gewerkt. Twintig jaar lang deed ik dat vanuit mijn rol als communicatieadviseur en –manager. Juist daarom heeft het mij altijd bijzonder gefascineerd waarom mensen de dingen doen die ze doen. Natuurlijk had ik daar zo mijn mening en oordeel over, maar ik heb ook geleerd dat er een groot verschil is tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Ik moest leren dealen met ‘lastige mensen’ en tegelijkertijd eerlijk zijn naar mijzelf: wat is míjn bijdrage binnen dit team? Wat vinden mensen van mij? Waar maak ik het verschil?

Juist daarover gaat nu dit e-book. Hoe zorg je ervoor dat je, met de nodige zelfkennis, alert genoeg bent om jezelf staande te houden binnen een team en dat je de moed en het vermogen hebt om jezelf uit te spreken binnen een groep? Als deze vragen je bezighouden zal dit e-book je helpen om je handvatten te geven. Dit boek gaat over het functioneren in team, waarbij communicatie de smeerolie is om alles draaiende te houden.

Ik wens je heel veel leesplezier en veel succes in de samenwerking met jouw team.

Wil je na het lezen van dit e-book, reageren of mij een vraag stellen? Dan nodig ik je graag uit mij een bericht te sturen. Ik stel je reactie erg op prijs en zal je bericht persoonlijk beantwoorden.

Hartelijke groet,

Annett Keizer

 1. Inleiding
 2. Succesvolle teams
  1. Wat is een team?
  2. Fasen van teamontwikkeling
  3. Effectief samenwerken
  4. Voorwaarden voor succesvol samenwerken
  5. De eigen meetlat
 3. Krachtige communicatie in teams
  1. Communiceren kunnen we allemaal
  2. Acties en reacties
  3. Het belang van OEN zijn
  4. Laat OMA thuis
  5. NIVEA helpt echt
 4. Mist, valkuilen en andere ongemakken
  1. Allergieën en valkuilen
  2. Kinderachtig gedrag
  3. Ja zeggen en nee bedoelen
  4. Verborgen agenda’s, onuitgesproken verwachtingen
 5. Onmisbare vaardigheden
  1. De kracht van LSD
  2. De juiste vragen stellen
  3. Leren interveniëren
  4. Feedback geven
  5. Oog voor de omgeving
  6. Inlevingsvermogen
  7. Kernachtig overleggen
  8. Relatiegericht onderhandelen
  9. Conflicten voorkomen en hanteren
  10. Flexibel omgaan met lastige mensen
 6. Oefeningen voor effectieve teamcommunicatie
  1. Teamwiel
  2. Luisterende oren
  3. Intervisie
 7. Nawoord: zitten we op de goede weg?
Handig naslagwerk om groepsdynamica in team beter te begrijpen en prettiger met elkaar te communiceren!
heel compleet!
home.book.about_author

Annett Keizer

Mensen maken de organisatie. Driekwart van onze werktijd besteden we aan gesprekken, vergaderingen, presentaties. Als ‘praten’ je beroep is, weet je ook hoe belangrijk ‘luisteren’ is. Effectief met elkaar communiceren is een randvoorwaarde voor het optimaal functioneren en samenwerken van management en medewerkers.

Keizer & Co traint en coacht professionals in het versterken van communicatieve vaardigheden zodat ze gemotiveerd een effectieve bijdrage aan de organisatie te kunnen leveren. In samenwerking met andere communicatieve professionals kijken we wat we voor je kunnen doen om je te leren:

 • hoe je je stevig kunt positioneren en profileren in je functie
 • inzicht te geven in je kwaliteiten & valkuilen
 • overtuigend te presenteren
 • hoe je effectief feedback kan geven & ontvangen
 • je jouw stijlflexibiliteit in de samenwerking met collega’s vergroten
 • om te gaan met weerstand en je adviesvaardigheden aanscherpen
 • te werken aan je assertiviteit

Annett Keizer is de ruggengraat van Keizer & Co. Met ruim 20 jaar ervaring als communicatieadviseur en manager bij bureaus, in het bedrijfsleven en bij de overheid heeft zij een brede kijk gekregen op organisatie- en communicatieprocessen. Sinds 2007 traint en coacht zij mensen op hun communicatieve vaardigheden en competenties. Daarvoor ontwikkelde ze, samen met andere experts op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling, praktische methoden om concreet resultaat te behalen. Want, alleen met praten kom je er niet. Het is vooral een kwestie van DOEN en samen werken voor het beste resultaat als het gaat om:

 • Resultaatgerichte individuele coaching en teamcoaching
 • Loopbaancoaching en -trainingen (CarrièreBoost)
 • In company communicatietrainingen en open inschrijving (CommunicatieBoost)
 • Professionaliseringstrajecten om teams communicatiever te maken
 • Selectie- en ontwikkelassessments (TMA-methode)