Kategorien Preise Unternehmen
home.book.professional_ebook

Je werk of je leven

Over intrinsieke motivatie, drijfveren en zingeving

0 Bewertungen
59
Sprache:  Dutch
In dit eBook onderzoeken we wat drijfveren zijn en wat motivatie is. Met het werkboek zet je steeds een stap verder in het ontdekken van jouw specifieke zingeving in werk en leven.
Professional Plus Mitgliedschaft 30 Tage gratis, danach $8.99/Monat
Zugriff auf das Buch in unserem eReader; keine Werbung im Buch
Beschreibung
Inhalt

Het werkt het best en het prettigst wanneer je datgene wat je voor je dagelijks brood en je carriËre doet ook voldoende zinvol vindt. In het huidige landschap van werk, arbeidsmarkt, functies en verwachtingen is het soms een hele klus om goed voor ogen te houden wat jou Ècht motiveert en hoe je vormgeeft aan je drijfveren in je werkende leven.

In dit e-boek kun je een kritische en relativerende blik verwachten op moderne ideeÎn over werk. We onderzoeken wat drijfveren zijn en wat zingeving en motivatie is. We maken verschil tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie, gaan na wat zoal intrinsiek motiveert en waarom het belangrijk is daar zicht op te krijgen.

Door de vragen aan het einde van ieder hoofdstuk kun je steeds een stapje verder en dieper onderzoeken wat jou echt motiveert. Wanneer je met deze werkboek vragen aan de slag wilt is het een goed idee om er meteen een notitieboekje naast te houden en de vragen systematisch uit te werken, zodat je je werk en je leven af en toe eens met je nieuwe inzichten kunt vergelijken.

Juist wanneer er weinig zekerheden zijn, wanneer je mogelijkheden eindeloos lijken, wanneer de tijdgeest enkel in termen van verandering wordt beschreven, is het handig om soms gewoon eens stil te staan bij wat je beweegt. Veel plezier met het krijgen van meer inzicht in de motivatie voor je werk en je leven!

Over de auteur

Psycholoog NIP, registerpsycholoog Arbeid en Organisatie (NIP), lid NVPA.
Ina (1967) is een onafhankelijk organisatieadviseur in Werklust sinds 2000. Zij publiceerde Organitopia (Scriptum, 2018) over de grondslagen voor een effectieve en duurzame organisatieverandering langs de weg van intrinsieke motivatie. Ze staat bekend als een innovatieve, creatieve, geÔnspireerde en ook pragmatische veranderkundige, adviseur, trainer, begeleider, project- en programma manager, al naar gelang de opdracht. Ze werkt met name in het publieke en sociale domein en leidt daar ambitieuze veranderprogrammaís in complexe omgevingen met vele belanghebbenden. Dit doet zij met ambitie, resultaatgerichtheid en focus op resultaat, soms met een onorthodoxe aanpak. Kernelementen van haar werk zijn focus op intrinsieke motivatie van medewerkers, draagvlak en gezamenlijkheid, momentum en impact en een duurzaam effect.
Al vroeg in haar leven wist Ina dat ze psycholoog wilde worden en op haar 50e weet, merkt en voelt ze nog steeds dat dit het juiste beroep voor jaar is. Vrijwel op dagelijkse basis wordt ze geÔnspireerd en soms verrast door wat mensen beweegt en motiveert in het leven, en meer specifiek, op de werkplek. Ina is gespecialiseerd in de meer ízachteí verander aanpakken, die zich richten op het maximaal betrekken en meenemen van medewerkers en management. Alleen op die manier wordt een ingezette verandering duurzaam, ook wanneer de adviseur het pand weer heeft verlaten.
Naast psychologie en filosofie houdt Ina van lezen en reizen, van lopen en dansen. Ze heeft een dochter, een kat en verkering en woont op de Utrechtse Heuvelrug, midden tussen haar geliefde bossen en op fietsafstand van de levendigheid en het stedelijk vermaak van Utrecht.

 • Over Ina Smittenberg
 1. Stilstaan bij wat je beweegt
  1. Hopper
  2. Multi-perspectivistisch
 2. Motivatie en Zingeving
  1. Motivatie
  2. Zingeving
  3. Making sense
  4. Frankl
 • UITZOOMEN
 1. Andere tijden, generaties, oorden
  1. Andere tijden
  2. Andere oorden
 2. En wat wil je worden?
  1. 24/7 Bevlogen
  2. Verantwoord jezelf
  3. Niet-weten
 • INZOOMEN
 1. Maslow en Frankl. Wie en wanneer van zingeving
  1. Iedereen
  2. Altijd
 2. Freud en Yalom. Basisingrediënten van zingeving
  1. We en Ik
  2. Ik regeert
 3. Wat geeft zin? Zes zingevers en een model
  1. Zes zingevings-orientaties
  2. Een model van zingeving
 4. Tot slot
  1. Waarvoor te waken
  2. Wenken voor een vervulder leven
 • Bijlage 1. Werkboek
 • Bijlage 2. Waardenlijst

Über den Autor/die Autorin
Ina

Ina Smittenberg