Teamutvikling

Vurderinger:
( 0 )
29 pages
Sprog:
 nb
Denne e-boken er en praktisk guide til å kunne forstå teamutvikling. Her lærer du metoder for å kunne imøtekomme de daglige behovene ved teambygging.
Dette er en e-bog for erhvervsfolk
Premium abonnement gratis i de første 30 dage, derefter $5.99/mnd
 
Læs denne bog i vores online eReader. Ingen reklamer
Seneste udgivelser
Om forfatteren

Paul Newton has worked in IT and Project management for over 30 years and has also developed several internet based enterprises. He was a co-founder and director of ITT Ltd where he was responsible for the development and marketing of software-based management training tools. Clients included Microsof

Beskrivelse
Indhold

Hvilken ledelsesstil som er best kommer an på det aktuelle teamets formål og sammensetning. Denne kostnadsfrie e-boken er en praktisk guide til å kunne forstå teamutvikling, og tar for seg fem faktorer som trengs for å sikre en positiv og produktiv dynamikk innad i teamet. 

Ved å anvende gruppedynamikk på teambyggingsproblemer, lærer du hvordan du kan endre adferd og engasjement for å matche teamets behov. Det tar også for seg hvordan du kan redusere konflikter gjennom å lære teamet å utvikle mestringsstrategier.

Om forfatteren

Paul Newton har jobbet med IT- og prosjektledelse i over 30 år, og har blant annet utviklet en rekke Internett-baserte selskaper. Han var med å grunnlegge ITT Ltd, hvor han også var direktør og hadde ansvaret for utviklingen og markedsføringen av programvare-baserte programmer for ledelsestrening. Selskapet hadde mange internasjonalt kjente klienter, som Microsoft, IBM, Pfizer, Sun Microsystems, UK National Health, Ministry of Defence og Barclays.

Før dette jobbet han som IT-konsulent med spesialisering i utvikling av IBM-programvare for stormaskiner for mange av selskapets klienter, deriblant: Rockwell, Severn Trent Water, SWEB, SWALEC og Eagle Star Insurance.

 1. Bruce Tuckmans ‘gruppestadier’ 
  1. Stadium 1 – etablering 
  2. Stadium 2 – tilpassing 
  3. Stadium 3 – normdanning 
  4. Stadium 4 – leveranse 
 2. Richard Hackmans ‘5-faktormodell’ 
  1. Faktor 1 – teamet må være reelt 
  2. Faktor 2 – teamets arbeid må være meningsfylt 
  3. Faktor 3 – det må legges til rette for at teamet skal utføre sitt arbeid 
  4. Faktor 4 – teamet må få god oppfølging 
  5. Faktor 5 – ekspertrådgivning