Word 2007

kirjoittanut Torben Lage Frandsen
Arvostelut:
( 14 )
89 pages
Kieli:
 Danish
Denne bog giver dig en nem og overskuelig gennemgang af hvordan du skal bruge Words basale features, samt hvordan du udnytter de mere advancerede features.
Tämä on ilmainen eKirja opiskelijoille
Rekisteröidy ja käytä ilmaiseksi
Kaikki oppikirjat ilmaiseksi, aina. Alle 15 % mainoksia
 
Ilmainen 30 päivän kokeilujakso
Yritystilaus ilmainen ensimmäisen 30 päivän ajan, ja sen jälkeen $5.99/kk.
Viimeisin lisäys
Kirjailijasta
Description
Content

Denne bog giver dig en nem og overskuelig gennemgang af hvordan du skal bruge Words basale features, samt hvordan du udnytter de mere advancerede features.

Word 2007 er bare en skrivemaskine på steroider! På dette område adskiller Word sig ikke fra andre tekstbehandlingsprogrammer. Efter at det er blevet helt almindeligt at have en computer stående i hjemmet og på arbejdspladsen, er skrivemaskinen helt og aldeles blevet udkonkurreret. Nogle få har stadigvæk en skrivemaskine stående, men det er som regel af nostalgiske årsager.

Kun i ganske få tilfælde, hvor man har behov for at skrive noget med gennemslag, er det nødvendigt at bruge en skrivemaskine. Hvis du ikke har dette behov, og hvis du har en computer, kan du rolig sende ”hakkebrættet” på museum.

Når man ser på Word i forhold til resten af Office-pakken, så har det igennem mange versioner båret præg af at være det program, som er mest ”overudviklet”. Word kan simpelt hen alt, hvad man kan drømme om, så længe vi holder os til tekstbehandling. Det kan sikkert mere, end både du og jeg nogensinde får brug for.

Derfor har det også været småt med nyheder i de seneste versioner af programmet. Nyhederne har mest handlet om kosmetiske ændringer af brugerfladen, samt lidt bedre stave- og grammatikkontrol. Under overfladen har Word ikke ændret sig synderligt, heller ikke i version 2007. Det meste er ved det gamle, og det gælder også både styrkerne og svaghederne.

Man kan bruge nogle smarte skabeloner, når man skal skrive et hurtigt brev, og man kan hurtigt skabe noget lækkert grafik, som understøtter den tekst, man skriver. Til gengæld kan placering og ombrydning af billeder og placering af billedtekster være noget af en udfordring. Det har altid været en svaghed i Word, og det er der, lidt skuffende, ikke rettet op på.

Word er i kraft af de mange muligheder et ret kompliceret program, selvom det burde være ret enkelt at gå til. Hvis du aldrig har arbejdet med Word før, vil du efter kort tid nok blive overrasket over den jungle af muligheder, som programmet tilbyder. Med denne bog vil jeg prøve at lede dig gennem junglen på bedste vis, så du lærer de ting, som er nødvendige for at bruge programmet effektivt.

Hvad kan du lære?

Denne bog tager udgangspunkt i, hvordan du bedst løser forskellige opgaver i Word. Den er ikke en slavisk gennemgang af alle Words mange funktioner, men mere baseret på de typiske opgaver, man kan have behov for at løse.

Du vil først og fremmest få et overblik over, hvordan man navigerer rundt i programmet og løser grundlæggende opgaver såsom brevskrivning og rapportskrivning, samt opsætning af et pænt layout.

Ovre i den mere avancerede afdeling lærer du at brevflette, sammenkæde et dokument med et regneark og anvende redskaber til gennemsyn og korrektur.

Endelig ser vi også på alle de mange spændende muligheder, der er for at tilføje forskellige former for billeder og grafik, og hvordan du med nogenlunde sikker hånd kan placere dine billeder, hvor du vil have dem.

Så når du har læst denne bog og lavet de forskellige øvelser, vil du være en habil bruger. Du vil være godt klædt på til at løse enhver normalt forekommende opgave, og du vil selv kunne udforske programmet yderligere.

 1. Skærmbilledet og dets elementer
  1. Office-knappen
  2. Hurtig adgang
  3. Visningsknapper
  4. Statuslinjen
 2. Opret et nyt dokument
  1. Start et nyt tomt dokument
  2. Start et nyt dokument fra en skabelon
 3. Skrivning og simpel formatering
  1. Simpel formatering
  2. Formatering med typografier
  3. Tilpasning af typografier
  4. Lav en indholdsfortegnelse
  5. Sideskift – og lidt repetition
 4. Sidelayout
  1. Margener
  2. Sideopsætning
  3. Sektioner
  4. Sidehoved og sidefod
  5. Tabulatorer
 5. Billeder og grafik
  1. Billeder
  2. Clipart
  3. SmartArt
  4. Excel-diagrammer
 6. Tabeller
 7. Brevfletning
  1. Første del - Forberedelse
  2. Anden del – Hente flettedata
  3. Færdiggørelse af brevfletningen
 8. Konvolutter og etiketter
  1. Konvolutter
  2. Etiketter
 9. Korrektur
  1. Et par gode råd om stave- og grammatikkontrol
  2. Synonymordbogen
  3. Sporing af ændringer
 10. Afsluttende bemærkninger