Access 2007

Ratings:
( 15 )
134 pages
Language:
 Danish
Denne bog giver dig en nem og overskuelig gennemgang af hvordan du skal bruge Access's basale features, samt hvordan du udnytter de mere advancerede features.
This is a free eBook for students
Sign up for free access
Download free textbooks as PDF or read online. Less than 15% adverts
 
Free 30-day trial
Business subscription free for the first 30 days, then $5.99/mo
Latest eBooks
About the author
Description
Content

Denne bog giver dig en nem og overskuelig gennemgang af hvordan du skal bruge Access's basale features, samt hvordan du udnytter de mere advancerede features.

Access er det program i Microsoft Office pakken, der er mest udfordrende at gå i gang med. I Word og PowerPoint kan man umiddelbart bare gå i gang med at lave et eller andet, men sådan er det altså ikke med Access. Access kræver noget teoretisk viden og planlægning, inden man går i gang.

Derfor er der mange, som slet ikke anvender programmet, fordi de synes, det er for svært. Dén påstand vil jeg gerne mane i jorden med det samme. Access er udfordrende at arbejde med, men hvis du lærer det på den rigtige måde, er det ikke svært. Men det kræver, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i det. Access indeholder hjælp og guider til langt de fleste opgaver, præcis som de andre programmer gør. Derfor er der ingen grund til at være nervøs for, at du ikke kan lære det.

Den største udfordring ligger i at forstå, hvordan en database grundlæggende fungerer. Derfor fylder det temmelig meget i denne bog.

Til gengæld vil du herefter kunne lave dine egne, temmelig avancerede programmer på relativ kort tid. Du vil blive i stand til at indsamle og strukturere store mængder data og præsentere dem i nogle pæne skærmbilleder og rapporter, præcis som du har behov for. Og det er vel at mærke uden, at du behøver at lære at programmere.

Hvad kommer du til at lære?

I modsætning til de andre bøger i denne serie om Microsoft Office 2007 starter vi ikke med at se på programmets skærmbillede og grundlæggende elementer. Vi starter med noget grundlæggende databaseteori, som du skal have på plads først. Databaseteori er noget, som du ikke alene kan bruge til Access, men også til andre større databasesystemer, hvis du får appetit på det.

Teorien får du i forbindelse med planlægningen af den database, som udgør den gennemgående øvelse i denne bog. Efter den første planlægning ser vi nærmere på programmet, og hvordan det er opbygget. Herefter kan vi gå i gang med det praktiske arbejde med at bygge databasen op.

Databasen, vi skal opbygge, er et filmkartotek. Filmkartoteket vil kunne indeholde en oversigt over din filmsamling på dvd, VHS og andre typer medier, og du vil kunne søge på filmtitler, genrer og skuespillere. Du vil også kunne se, hvilke skuespillere der har spillet sammen i hvilke film, og du vil kunne holde styr på de film, du har lånt ud til venner og bekendte.

 1. Databaseteori
  1. Databasens grundelementer
  2. Specielle elementer i Access
  3. Planlægning af en database
  4. Resterende planlægning
 2. Skærmbilledet og dets elementer
  1. Office-knappen
  2. Hurtig adgang
  3. Båndet og fanerne
  4. Statuslinjen
  5. Visningsknapper
  6. Navigationsruden
  7. Arbejdsområdet
  8. Navigationsknapper
 3. Tabeller
  1. Felter og datatyper
  2. Indeksering
  3. Øvrige feltegenskaber
  4. Flere tabeller og relationerne imellem dem
  5. Indtastning af stamdata
 4. Forespørgsler
  1. En udvælgelsesforespørgsel
  2. Kriterier i forespørgsler
  3. Formler i forespørgsler
  4. Indbyggede funktioner
  5. Grupper og totaler
  6. Krydstabulering
  7. Forespørgsler i filmkartoteket
 5. Formularer
  1. Oprettelse ved hjælp af en guide
  2. Formularvisning
  3. Designvisning
  4. Egenskaber
  5. Indsætte kontrolelementer
  6. Hoved- og underformularer
 6. Makroer
  1. Hysterisk sikkerhedsindstilling
  2. En knap til makroen
 7. Rapporter
  1. En knap til udskrift
 8. De sidste detaljer
  1. Søgeformularer
  2. Lav en hovedmenu
  3. Indsæt et beregnet felt
  4. Startindstillinger
 9. Afsluttende bemærkninger