Eet je gezond! Over lekker, veilig en gezond eten

von Patricia Schutte
Bewertung:
( 12 )
69 pages
Sprache:
 Dutch
Gezond eten is erg belangrijk. Je wordt minder snel ziek, je hebt meer energie en je behoudt je slanke lijn.
Das ist ein kostenloses eBook für Studenten
Laden Sie kostenlose Textbücher als PDF herunter oder lesen Sie sie online. Weniger als 15 % Werbeanzeigen
 
Business Abonnement kostenlos für die ersten 30 Tage , dann $3.99/mo
Die neuesten eBooks
Beschreibung
Inhalt

Gezond eten is erg belangrijk. Je wordt minder snel ziek, je hebt meer energie en je behoudt je slanke lijn. In dit gratis boek vind je informatie over gezonde voeding. Breng de tips in de praktijk en ga lekker, veilig en gezond eten!

Eten is iets wat we allemaal dagelijks doen en waar we graag over praten. De media hebben vaak en veel aandacht en belangstelling voor eten en gezondheid. En de relatie tussen eten en gezondheid wordt dankzij de wetenschap steeds duidelijker. Kortom, eten heeft een centrale plaats in ons leven.

Zelf was ik al heel jong geïnteresseerd in de relatie tussen voeding en gezondheid. Waarom moeten we eten en wat doet het met je?, was een vraag die me al vroeg bezighield. Het was dan ook logisch dat ik me na mijn middelbare schooltijd in voeding en gezondheid ging verdiepen en er uiteindelijk mijn werk van ging maken. Na mijn studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Academie (nu: Haagse Hogeschool) kreeg ik de mogelijkheid andere studenten enthousiast te maken voor voeding en gezondheid door gastlessen te geven aan leerling-diëtisten.

Nu ben ik al 22 jaar werkzaam bij het Voedingscentrum als voedingskundige, waarvan 10 jaar als persvoorlichter. In mijn werk kan ik mijn kennis over voeding delen met anderen. Zo kan ik andere mensen ook de mogelijkheid geven beter te kiezen uit het steeds groter wordende aanbod aan eten en drinken, zodat ze daarmee voor een deel hun eigen gezondheid kunnen beïnvloeden.

Heel veel consumenten halen hun informatie over eten en drinken uit de media. Daarbij is internet de belangrijkste bron geworden. Toen mij werd gevraagd een digitaal boek te schrijven, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Via televisie, magazines en andere bladen kon ik de afgelopen jaren al veel kennis delen op het gebied van voeding en gezondheid. Deze informatie gaf ik echter steeds in versnipperde vorm. In boekvorm heb ik nu de gelegenheid op persoonlijke titel een completer verhaal te schrijven. Hierin kunnen de positieve en negatieve aspecten van voeding uitgebreider worden belicht. De lezer kan de boodschap dan goed in perspectief plaatsen en bewustere keuzes maken.

In de hoofdstukken 1 en 2 van dit boek ga ik in op de invloed van eten en drinken op je gezondheid in het algemeen. In deze hoofdstukken kun je lezen hoe gezonde eetgewoontes kunnen bijdragen aan je gezondheid. In hoofdstuk 1 staat informatie over hoe je precies gezond kunt eten, terwijl hoofdstuk 2 veel praktische adviezen geeft om lekker, makkelijk en betaalbaar gezond te kunnen eten. Hoofdstuk 3 gaat over hoe ongezonde eetgewoontes kunnen leiden tot allerlei ziekten. Zo is te lezen dat eten een belangrijke rol kan spelen bij onder andere overgewicht, kanker en hart- en vaatziekten. Hoofdstuk 4 ten slotte gaat over de veiligheid van eten en wat je hier zelf aan kunt doen.

Bij het schrijven en redigeren van het boek ben ik geholpen door Paul Poley (www.tekstvitaal.nl). Paul heeft als tekstschrijver veel ervaring in het schrijven van teksten, ook over voeding. Hij heeft me bijvoorbeeld geholpen meer structuur in de teksten en de hoofdstukken aan te brengen. Dat maakt het lezen van dit boek gemakkelijk en plezierig voor een groot publiek. Ik heb onze samenwerking als stimulerend ervaren en met veel plezier samen met hem aan dit boek gewerkt.

Ik hoop met dit basisboek over gezond eten in een behoefte te voorzien. Ik ben ervan overtuigd dat het boek nuttig is voor iedereen die meer wil weten over de relatie tussen voeding en gezondheid. Veel leesplezier!

Patricia Schutte

Den Haag, maart 2007

 1. Gezond eten – de basis voor een gezond leven
  1. Een leven lang eten
  2. Schijf van Vijf: voeding voor elke dag
  3. Hoeveel heb je ongeveer nodig?
 2. Gezond is lekker, makkelijk én betaalbaar!
  1. Gezond is lekker
  2. Gezond is makkelijk
  3. Gezond is betaalbaar
 3. Voeding en ziekte
  1. Overgewicht
  2. Kanker
  3. Hart- en vaatziekten
  4. Stress
 4. Hoe eet je veilig?
  1. Schadelijke stoffen
  2. Informatie op verpakkingen
  3. Bewaren en bereiden